torstai 26. elokuuta 2010

Jääkiekko, yksi maailman kansainvälisimmistä lajeista?

 Jääkiekko, yksi maailman kansainvälisimmistä lajeista?

Kun liikun jääkiekkoaiheisilla keskustelupalstoilla tai keskustelen jääkiekkoa seuraavan ihmisen kanssa, niin usein saa sellaisen käsityksen heistä, että jääkiekko olisi jotenkin todella kansainvälinen laji ja siinä mestaruuden voittamista pidettäisiin maailmalla todella suurena tapahtumana. Jalkapallon suuruudemman vielä nämä ymmärtävät, mutta sen jälkeen heidän mielestään jääkiekko on suosituimpien lajien joukossa.. näin ei kuitenkaan ole.

Aloitetaan kuitenkin jalkapallosta. Maailman suosituin laji vie jääkiekkoa mennen tullen miten tahtoo.. Itse pidin vielä pari päivää sitten aivan varmana faktana sitä, että Kanadassa, maassa jossa jääkiekko on suositumpaa kuin missään muualla, olisi enemmän harrastajia jääkiekon kuin jalkapallon parissa, mutta näin ei ole, ei todellakaan. Maailmassa on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa jääkiekon pelaajaa (lähteet tulee lopussa), joista noin kolmasosa on kanadalaisia. Yllättävä fakta on kuitenkin se, että Kanadassa on futiksen pelaajia noin 2,7 miljoonaa, eli lähes kaksi kertaa enemmän, kuin koko maailmassa on jääkiekon pelaajia!

Noh.. jalkapallon ylivoiman jääkiekkoon verrattuna tietää lähes kaikki, mutta pakkohan jääkiekon on olla tämän jälkeen suosituimpia lajeja.. pelataanhan sitä Yhdysvalloissa ja Venäjälläkin hei... mutta kun näin ei ole. Jääkiekko ei mahdu edes top10 listaan ja edellä ovat muunmuassa sellasia lajeja kuin koripallo, kriketti, maahockey, pöytätennis ja tennis. Sellasta..

Itsehän toki omistan jääkiekossa Jokereiden kausikortin tulevallakin kaudella, mutta kansainvälisestä menestyksestä en kostuisi yhtään. Jalkapallossa arvokisoihin pääsy tuottaisi maallemme paljon enemmän julkisuutta, kuin vaikka jääkiekossa maailmanmestaruuden voittaminen.


Lähteet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_hockey#Number_of_registered_players_by_country
http://www.fifa.com/mm/document/fifafacts/bcoffsurv/statsumrepassoc_10342.pdf
http://www.mostpopularsports.net/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti