tiistai 30. marraskuuta 2010

Mieshuoraus

El Clasico. Tuo yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista. Siinä kohtaavat yhtenäisen Espanjan puolesta puhuva Kuninkaallinen Madridid sekä vastarintana perustettu FC Barcelona. El Clasico on kieltämättä hieno tapahtuma, mutta se on myös yksi maailman eniten mieshuoratuimmista tapahtumista.

Allekirjoittaneen näkemys mieshuorasta (naisesta puhuttaessa mieshuoratar) on henkilö, joka "kannustaa" ulkomaalaista seuraa ja yleensä käyttää syynä sitä, että kotimainen sarja on niin huonotasoinen, että eihän sitä kehtaa hullukaan seurata. Nämä henkilöt mielummin katsovat Real Madridin, Barcelonan, Detroitin tai vaikka New Orleans Saintsin otteluita koneen tai television välityksellä, kun menevät paikanpäälle katsomaan paikallista seuraa.

Milloin tästä on tullut tälläistä? Kotimainen jalkapallo todellakaan ei ole mitään paskaa jota ei voi seurata. Miksi jalkapallon pitäisi olla jotain korkeatasoista diivailua, jotta sitä voi seurata? Entä sitten jos harhasyöttöjä tulee enemmän kuin Madridin primadonilla? Kyllä jääkiekon puolellakin esimerkiksi SaiPa ja Pelicans voivat saada aikaan viihdyttävän ottelun, vaikka eivät todellakaan ole kovatasoisimpia seuroja sarjassa. Usein nämä ottelut on tapahtumarikkaimpia ja  viihdyttävämpiä kuin telkkarista tulevat ottelut.

Pelipäivä on paljon monimuotoisempi tapahtuma silloinkun menet todistamaan itse ottelua paikan päälle. Aamupäivä kuluu aamupalan nauttimiseen, illan otteluun liittyvien juttujen lukemiseen. Päivällä kaverisi kenties soittaa sinulle ja pyytää sinua ns. "pre-match pinteille", jossa rentoudutaan ennen illan ottelua ja käydään läpi niin yhteisen joukkueen, kuin myös omat kuulumiset. Ilta pimenee ja on aika lähteä kohti ottelua. Perille saavuttaessa näkyy sinulle tuo komea Stadion, Areena tai kenttä josta sinulla on paljon muistoja, niin hienoja kuten myös niitä jotka niin kovasti haluaisit unohtaa. Ottelussa kenties heität parit kannustushuudot omalle joukkueellesi. Kenties ehkä jopa yksi joukkueesi pelaajista tekee yhden ratkaisevan kikan näitten kannustusten takia ja ehkä jopa ratkaisee ottelun joukkueesi hyväksi. Ottelun jälkeen pikaiset analyysit ottelusta kaverisi kanssa ja tienne tämän jälkeen jatkuvat minne jatkuvat..

Mitä puolestaan mieshuora saa tästä? Jep, aamupala voi edelleenkin olla yhtä herkullinen. Päivä saattaa myös kulua kavereitten seurassa.. Illalla kuitenkin joudut odottelemaan, että koska helvetti se streami/lähetys alkaa. Ottelu menee miten menee ja saat useasti komeat hidastukset tapahtumista ja mikään tilane ei jää arveluttamaan jälkikäteen.. varsinainen kokemus kieltämättä.

Oksettavinta mieshuorauksessa on se, että omat sarjat haukutaan paskaksi perehtymättä asiaan ja tekemättä mitään asialle. Mikä oikeus sellaisella ihmisellä on valittaa tasosta kun itse ei tee mitään asialle? IFK:n kausikortin omistajilla on mielestäni oikeus valittaa siitä, että villepeltosia ei nähdä enempää, mutta sellaisten jotka sanovat "ei villepeltosia.. ei minua hallilla" on turha valittaa yhtään.

Allekirjoittaneillekkin ulkomaalaiset sarjat on erinomaista viihdettä.. minäkin katson lauantaisin kenties Valioliigaa ja sunnuntaiiltaisin La Ligaa.. mutta jos nämä laittaa kotimaisen urheilun eteen, niin silloin on jotain pielessä.Mieshuoraus on se, joka estää lajiemme kehittymisen paskata erinomaiseksi.. Kenties jos mieshuorat siirtäisivät sijoituksensa maksukanavista ottelulippuihin niin meidän sarjoista tulisi niitä mitä
mieshuorataan.

Mieshuoraus on urheilumme pahin sairaus, joka estää pelin/urheilukulttuurin kehittymisen.

Onneksi siitä voi parantua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti